maanantai 27. syyskuuta 2010

Switching to finnish

Nyt on jo ensimmäinen Havaijilainen viikonloppu takana. Jet lag alkaa pikku hiljaa olla ohi ja pääsee tosissaan nauttimaan tästä paratiisista! :)
Kaikennäköistä on ehtinyt tapahtua näiden ensimmäisten viiden päivän aikana. Ensimmäiseksi oli perheen vaihto, koska ensimmäinen perheeni oli sottainen ja siellä ei ollut ruokaa, eikä toista oppilastakaan. Varsinkin suomalaiselle tuo likaisuus oli hurja shokki. Onneksi koulunväki järkkäs nopeasti uuden perheen ja oli hirveen ymmärtäväisiä asian suhteen. Joten nyt asun uudessa perheessä, joka on edellistä aika paljon kauempana koulusta, mutta tämä tuntuu olevan juuri täydellinen perhe, juuri minulle. Talo on laaksossa, joten täällä tulee pimeä aikasemmin, eikä ole niin tukahduttavan kuuma koko ajan. Asunto on suuri, täällä on varmaankin noin viisi makuuhuonetta, joista kaksi on käytössä meillä oppilailla. Huonekaverinani on saksalainen 29-vuotias Bernadette ja viereisessä huoneessa asuu myöskin saksalainen Susanne ja japanilainen Hidemi. Näillä on täällä oma puutarha rinteessä, joten saamme aina tuoreita banaaneja, passion hedelmiä, mangoja, avokadoja, papajoita, star fruitseja ja kurpitsoja esim aamupalaksi. Hostisä, Randy,  tekee aina smoothiet meille ja äiti, Lori, ajeluttaa meitä ympäri saarta. Aivan ihanaa! :)
Koulussa kaksi ensimmäistä päivää - torstai ja perjantai - oli vain koulun esittelyä ja perjantai iltana oli barbeque ilta army beachilla, joka on osa Waikiki beachia. Siellä tutustuttiin muihin oppilaisiin ja meille grillattiin hampurilaisia, jotka eivät tosin olleet kovinkaan maukkaita :D Seitsemältä alko sitten ilotulitukset, jotka on joka perjantai samaan aikaan ja ne ammutaan aivan army beachin vierestä, joten meillä oli hienot näkymät! Aivan uskomatonta että täällä ammutaan niin hienot ilotulitukset joka viikko.
Lauantaina Lori halusi näyttää meille paikalliset garage salet, joten herättiin aikasin aamulla ja suunnattiin lähikaduille jo ennen seitsemää. Ajeltiin ja kierettiin etsimässä kirkkaita lappuja tolpista ja sitten yritettiin löytää perille, miten hauska paikallinen tapa! Naureskeltiin ja bongailtiin kylttejä ja tuloksena löydettiin vain yksi garage sale, joka oli auki. Seuraavaksi Lori tiputti meidät pois Waikikilla ja päästiin seuraamaan floral paradea, joka on järjestetty joka vuosi toisen maailman sodan jälkeen. Paraati kesti noin tunnin ja ohitsemme meni kaiken maailman erilaiset teinimissit, aikuismissit, lapsimissit ja Oahu missit sekä erilaiset firmat ja koulut ja armeijan osastot. Paraati oli kyllä hieno kokemus, ja kamera kävi koko ajan! Kadun reunat oli täynnä ihmisiä istumassa vilteillään ja autoliikenne oli suljettu Kalakaua avenuelta, jolla siis paraati tapahtui, ja joka on Waikikin pääkatu.
Paraatin jälkeen suunnattiin tyttöporukalla Diamond headille, joka on suht korkea vanha kraateri aivan Waikikin vieressä. En ole oikeastaan patikoija ihmisiä, joten vaellus oli aika rankka kun oli koko ajan nousua ja rappusia, mutta onneksi oli aina välillä myös näköalatasanteita millä sitten levättiin ja otettiin kuvia. Näkymä oli kuitenkin kaiken hikoilun ja lihaskipujen arvoinen, parempaa kuvaa Waikikista ei saa! Turistejakaan ei ollut paljon koska meidän patikkaintoilija, Bernadette, halusi lähteä heti paraatin jälkeen jolloin oli päivän kuuminta. Hyvä puoli Diamond headissa oli myös se, ettei se maksanut kuin dollarin patikoida ylös, täällä kun joutuu maksamaan aivan kaikesta. Kaikki on myös todella kallista täällä, etenkin Waikikin alueella, koska siellä on kaikki turistit omassa Waikiki kuplassaan - kalliissa semmosessa.
Sunnuntaina Lori jälleen kyseli että mitä haluaisimme tehdä ja valitsimme rentouttavan rantapäivän. Lori ajoi meidät noin tunnin ajomatkan päässä olevalle Lanikai beachille, joka on valittu maailman kauneimmaksi beachiksi - ja se todella oli jotain! Ihanan pehmeää hiekkarantaa kilometrikaupalla, palmuja ja sopivan tyyni vesi. Aivan ihanat pari tuntia vietettiin vain loikoillen ja rentoutuen, jet lagista palautuen. Tosin iho paloi jälleen kerran, mutta ehkä se kohta tottuu tähän paahteeseen. Loikoilun jälkeen jatkettiin saaren kiertoa ja käytiin mm. Palilla, jossa käytiin muinainen sota Havaijilaisten välillä, jossa toinen armeija työnsi vastustajansa rotkon yli.
Tosiaan, miten upea viikonloppu täynnä ohjelmaa! Ja tänään - maanantaina - oli ensimmäinen koulupäiväkin. Mulla oli vain kolmeoppituntia, ja katsottiin vain yksi dokumentti, jossa jenkkiläinen mies syö 30 päivän ajan ainoastaan mäkkiruokaa, kolme kertaa päivässä: aamupalaksi, lounaaksi ja illalliseksi. Sen jälkeen meni kyllä ruokahalut, saa nähdä millon taas pystyn syömään mäkkiruokaa! Ens viikolla mennään Susannen kanssa varmaankin ekalle surffitunnille, huomenna kierrellään ja vertaillaan hintoja. Oon niin innoissani surffauksesta, se on varmaan ihanaa, niinkuin kaikki täällä maanpäällisessä taivaassa! :)
Tässä vielä hieman kuvia täältä:
Kalakaua avenue

floral parade

floral parade

paraatin hula auto


Waikiki diamond headilta
Hidemi, Susanne, minä ja Bernadette Diamond Headilla

Lanikai beach

1 kommentti:

  1. Moi!

    Wau. Kuulostaa ja näyttää upealta. Jouduit jo perhettäkin vaihtaa :/ Harmi, mut hyvä, et onnistu helposti vaihto ja nyt on sit mukava perhe - se kyllä kompensoi pidemmän välimatkan koululle :) Toivottavasti ei mennyt kaikki upeat tuliaisesi sille ekalle perheelle..? :O

    Muuten elämäs näyttää siellä juuri niin täydelliseltä kuin muistelen omaanikin :) Tänä aamuna Turussa oli -2 astetta - jäädyin ulkona kuollakseni ja katselin kauhulla ihmisiä, jotka kulkivat takeitta, pipoitta ja hanskoitta! :S

    Se on todellakin kurjaa, että vain niin harva on 9kk reissussa. Mut Brisbanessa ainakin meistä 9kk porukasta muodostu aika tiivis jengi sit loppua kohden.

    Kaikkea hyvää ja laitahan lisää lämpösiä kuvia, et mäkin sulan välillä täällä Suomen maalla :)

    Terveisin
    Viivi Kuusiaho

    VastaaPoista